Полузащитникът на Челси Рос Баркли вярва, че би бил по-добър футболист днес, ако бе получил по-рано шанс да работи с настоящия наставник на „сините” Маурицио Сари. Думите на англичанина определено няма да се харесат на предишния треньор Антонио Конте, под чието ръководство всъщност Баркли пристигна на „Стамфорд Бридж”.

24-годишният играч бе привлечен от лондончани през януари тази година, макар преговорите за него започнаха през лятото на 2017-а. Миналият сезон се оказа изпъстрен с контузии за английския играч, който загуби и статута си на национал. Нямаше и как да е другояче с оглед записаните едва 9 участия във всички турнири.

В четвъртък очакванията са Баркли да запише 6-а поява като титуляр под ръководството на Сари, когато Челси излиза срещу МОЛ Види в груповата фаза на Лига Европа. Определено в изявите на поливалентния халф се наблюдава подобрение през настоящата кампания, а според самия футболист заслугата е изцяло на Сари.

„От техническа гледна точка той ме направи по-добър играч”, каза Баркли. „Свършихме доста тактическа работа, а философията му пасва на моя стил. Чувствам, че с напредването на сезона и аз ще ставам по-добър.”

„Неговото внимание към детайлите е много важно за всички, за да можем да разберем какво иска от нас. Във всеки мач ние излизаме с различен подход, така че той ни готви много добре за различните опоненти.”

„Мислех по този въпрос и вярвам, че ако имах подобни треньори, когато бях по-млад, може би развитието ми щеше да бъде по-добро.”

„Вярвам, че съм готов да играя отново за Англия. Имах голяма роля в този тим и вярвам, че моите мачове показаха, че отново съм навлязъл в ритъм”, допълни Баркли.