Централният бранител на Челси на практика потвърди информациите, че е бил в конфликт с предишния наставник на клуба Антонио Конте. Бразилският национал обясни, че ако бившият наставник на Ювентус бе запазил поста си, то той със сигурност щеше да търси трансфер в друг тим.

Думите на 31-годишния Луис идват не много след аналогично признание от страна на Уилиан. Атакуващият халф призна, че през цялото време не е знаел какво точно иска и очаква Конте от него и е бил готов да си тръгне.

Специалистът все пак бе заменен от своя сънародник Маурицио Сари, а това значително успокои обстановката в съблекалнята. „Ако мениджърът бе останал същият, разбира се, всички са наясно, че щеше да ми се наложи да сменям клубовете”, призна Давид Луис пред „Скай Спортс”.

„Сега съм в Челси и съм щастлив. Страхотно е, когато разбираш футбола, а той никога не спира. Откакто се занимавам с това, съм научил по нещичко от всеки треньор, с който съм работил. Смятам, че със Сари в началото. Започваме да попиваме идеите му, но първо всичко трябва да премине през съзнанието ти, а едва после да го синхронизираш с тялото. На всеки от отбора ще му е нужно време, но вече изиграхме два мача и взехме 6 точки”, допълни Луис.

Днес Челси гостува на Нюкасъл в своя мач от 3-ия кръг на Висшата лига. Двубоят стартира от 18 часа българско време, като можете да го проследите пряко чрез DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Още по темата:

Мората за разликата в стиловете на Конте и Сари

Маурицио Сари отмени забраните на Конте в Челси

Уилиан: Щях да напусна Челси заради Конте