Челси има изключително труден сезон, след като даде сериозна сума пари, за да гони целите си през настоящата кампания. "Сините" отпадната от двете вътрешни купи на ранен етап, а бяха елиминирани и на четвърфиналната фаза в Шампионската лига от Реал Мадрид. Отборът е 11-и във Висшата лига и се надява да приключи в първата половина на таблицата.

Ръководството на Челси уволни двама треньори, в лицето на Томас Тухел и Греъм Потър. Франк Лампард пое отбора до края на сезона, а сега изглежда отборът ще има нов наставник от началото на следващата кампания. Челси е готов да назначи Маурисио Почетино, като договорката вече е постигната, съобщава реномираният журналист Фабрицио Романо.

Почетино е приел всички условия на дългосрочната сделка, като се очаква да бъде подписан и обявен официално в следващите дни. Преговорите започнаха още през април месец, но вече са приключили, като бившият наставник на Тотнъм ще поеме "сините от Лондон".

Маурисио Почетино ще подпише договора в следващите дни, но ще поеме отбора едва през юни, когато ще започне предсезонната подготовка. Специалистът ще работи със своя щаб и ще обсъди незабавно трансферната политика на отбора.