Нападателят на Лийдс Патрик Бамфорд се завръща на терена след контузия и ще опита да помогне на тима в битката за оставане във Висшата лига. Това разкри новият мениджър на Лийдс Джеси Марш.

Бамфорд е извън игра от началото на декември заради травма в стъпалото и има едва пет мача в шампионата този сезон.

Нападателят остана на пейката при загубата от Лестър с 0:1 през изминалия уикенд, но Марш може да му даде игрови минути в предстоящия важен мач у дома срещу Астън Вила.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

„Бамфорд няма да бъде титуляр, но е в групата и може да влезе, ако се наложи. Той дълго не е тренирал и затова го оставих на пейката срещу Лестър. Патрик е позитивно момче и завръщането му в игра ще окаже положително влияние върху отбора“, каза Марш на пресконференция.

Лийдс се смъкна на 16-о в класирането след шест загуби в последните седем мача, което коства работата на мениджъра Марсело Биелса. Лийдс е само на две точки от зоната на изпадащите и спешно се нуждае от точки, за да си гарантира оставането в елита.

„Нуждаем се от подкрепата на нашите фенове. Важно е да вкараме първи гол, което ще ни даде увереност“, коментира Марш преди мача с Астън Вила.

Треньорът няма да може да разчита на нападателя Тайлър Робъртс, който ще претърпи операция на сухожилие и е аут до края на сезона. Халфът Калвин Филипс също се възстановява от контузия, но той ще се завърне скоро в игра.

„Очаквам Калвин да поднови тренировки до дни и да се завърне в игра след паузата за националните отбори“, каза Джеси Марш.