Капитанът на Евертън Шеймъс Коулмън ще пропусне мача от Висшата лига в неделя срещу Фулъм поради проблем със сухожилието, но бразилският плеймейкър Ричарлисон е възстановен от травма на глезена и ще се завърне в състава след изтърпяно наказание, разкри мениджърът Карло Анчелоти.

Коулмън пропусна мачовете от Лигата на нациите на Ирландия срещу Уелс и България след повторна травма на сухожилието, която получи по време на равенството на Евертън с шампионата Ливърпул 2:2 миналият месец.

Ричарлисон, който не игра в последните три срещи на Евертън след червения картон срещу Ливърпул, се възстанови от контузията на глезена, която получи след тежък сблъсък с Единсон Кавани по време на победата на Бразилия с 2:0 над Уругвай във вторник.

Дуото от Колумбия Йери Мина и Хамес Родригес, както и полузащитникът на Бразилия Алан също са на разположение за гостуването на Фулъм.

"Коулмън отпада за мача, но останалите са в добро състояние. Играчите от Южна Америка се върнаха вчера. Те са добре и дадоха отрицателни тестове за COVID-19. Изглежда, че нямат проблеми. Те са в добра форма, малко уморени от пътуването, но имаме време да се възстановим до неделя", каза Анчелоти.