Манчестър Юнайтед постигна важна победа с 1:0 над Тотнъм в дербито от 15-ия кръг в Премиършип. Доскоро тотално забравеният от Луис ван Гаал Хенрик Мхитарян реализира единственото попадение в двубоя на „Олд Трафорд” и така спря серията от три поредни мача без победа за „червените дяволи”.

Първата опасност в мача бе за домакините като още във 2-ата минута Пол Погба отправи опасен изстрел, но той бе спасен от Уго Лорис. Хенрик Мхитарян, който в тези начални минути бе доста активен, също пробва изстрел, но той бе блокиран от съперников футболист.

В 29-ата минута Юнайтед достигна до единствения гол в мача. След грешно подаване в центъра на терена от страна на „шпорите”, Андер Ерера пое топката и с брилянтен пас в коридор намери арменеца. Мхитарян с едно докосване нахлу в наказателното поле и с второто изпрати топката перфектно над Лорис за 1:0.

5 минути по-късно Златан Ибрахимович отправи шут, който обаче не затрудни отбраната на Тотнъм.

През второто полувреме „шпорите” опитаха да погледнат по-сериозно към съперниковата врата, но това не се оказа лесна задача, тъй като „червените дяволи” се защитаваха добре.  Пол Погба бе близо до втори гол в 63-ата минута, но отличното му изпълнение от пряк свободен удар срещна гредата. Още в следващата атака пък Лорис по фамозен начин спаси нов изстрел на Погба.

Кристиан Ериксен отправи единствения опасен удар към Давид де Хеа, но испанецът се справи отлично при изстрела му от фаул.

Лошата новина за „червените дяволи” бе контузията на Хенрик Мхитарян, който остана на земята след единоборство с Дани Роуз и трябваше да бъде изнесен от терена с носилка.

В крайна сметка Юнайтед запази минималния си аванс и се поздрави с трите точки. Така тимът от Манчестър доближи „шпорите” в борбата за пето място. Тотнъм все още е на него с 27 точки, но вече има само 3 пред „червените дяволи”.

В същото време Саутхемптън победи Мидълзбро също с 1:0. Единственото попадение в двубоя бе дело на Софиан Буфал в 53-ата минута след чудесен изстрел от далечно разстояние.