Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа показа, че няма да тъжи много дълго за вече бившия си мениджър в клуба Луис ван Гаал. Испанецът приветства назначението на Жозе Моуриньо с думите, че именно такъв човек е липсвал досега на „червените дяволи“.

67-годишният Ван Гаал бе освободен от поста си само дни, след като донесе 12-та ФА Къп във витрината на Юнайтед. Самият той изрази съжаление, че е не успял да завърши 3-годишния си проект, а клубът действа бързо и си осигури услугите на свободния Жозе Моуриньо.

„Надяваме се, че Моуриньо с неговата воля за победа, ще направи така, че Юнайтед да се върне на върха“, каза Де Хеа. „Аз лично още не съм разговарял с него, нито пък съм разпитвал съотборниците си. Мисля, че всички много добре го познаваме.“

„В Юнайтед ни липсваше такъв мениджър като Моуриньо – с личността и психиката на победител. Да го привлечем беше вярното решение. Благодарен съм на Манчестър Юнайтед, че мога да играя тук. Много съм щастлив. Смятам, че откакто играя в Манчестър станах по-зрял футболист“, добави испанският национал.