Манчестър Юнайтед обмисля варианта да лиши Давид Де Хеа от статуса на първи вратар на отбора. От момента на преминаването си на "Олд Трафорд" от Атлетико през 2011 г. Де Хеа изигра 393 мача и положението му в клуба като основен страж никога не бе подлагано на съмнение.

Напоследък обаче ситуацията се е променила и бъдещето на 29-годишния испанец е под въпрос. Той имаше сложен период през миналия сезон и така и не успя да върне най-добрата си форма. Сега той продължава да допуска груби грешки, една от тях в мача срещу Евертън в неделя, след която Доминик Калвърт-Люин се разписа за "карамелите".

Грешки на Де Хеа струваха общо седем пропуснати гола и това може да подтикне мениджъра Оле Гунар Солскяр към трудно решение.

Фактор за него може да стане не само формата на Де Хеа, но и великолепната игра на Дийн Хендерсън за Шефилд Юнайтед. До края на март "червените дяволи" планират да проведат преговори с Хендърсън, а остатъкът от сезона ще стане един вид изпитателен срок за Де Хеа. Относно Хендерсън, той не иска да е втори номер на "Олд Трафорд" и ще се върне, само ако родният му клуб му предложи да стане номер едно. В противен случай ще проведе още един сезон под наем в друг клуб.