Халфът на Манчестър Сити Кевин Де Бройне заяви, че сезонът във Висшата лига трябва да приключи по-рано, ако това спомогне да се избегнат проблеми на календара за следващия сезон.

Getty Images/bgnes
37 снимки

Белгиецът и неговите съотборници са в принудителна почивка заради пандемията причинена от коронавируса. Опасният вирус принуди почти всички първенства в Европа да бъдат замразени.

Звездата на Сити и Белгия предупреди, че ако решението за Висшата лига отнеме твърде много време, това ще противоречи на благосъстоянието на играчите и редовния напредък на сезона.

„Нямам представа дали ще играем отново. Точно, както в Белгия, така и в Англия искат да изчакат възможно най-дълго, преди да вземат решение“, заяви Де Бройне пред Het Laatste Nieuws.

„Но за нас футболистите все още не е толкова ясно. Ако не правите нищо в продължение на шест седмици, обикновено ще се нуждаете от предсезонна подготовка поне от 3-4 седмици. Ако рестартираме веднага сезона, всички ще се контузят след няколко мач. Това очевидно не е намерението. Но има много пари и мисля, че чакането твърде дълго за вземане на решение би могло да създаде проблеми за следващия сезон“, добави белгиецът.

„Не, че имаме много дълга лятна ваканция и можем просто да сгъстим всичко. Ще бъде жалко, ако спрем по-рано след толкова добър сезон, но ако се избегнат проблеми през следващата година , това трябва да се направи“, каза Де Бройне.

Белгийското първенство вече приключи и Брюж е новият шампион, след като бе решено сезонът да бъде завършен предсрочно.

В момента 27-годишният футболист прекарва карантинния период със семейството си в родната Белгия. Той посочва, че тази почивка причинена от пандемията на коронавируса, показва на играчите как ще чувстват живота след пенсионирането си.

Паузата накара УЕФА да отложи Европейското първенство за лятото на 2021 година, нещо, което Де Бройне вярва, че накара футболистите на Белгия да играят на върха на своите възможности през следващия сезон.

„Разликата от една година не е драматична. Ако бяха отменили Европейското първенство, така че да отидем директно на Световното, щеше да е проблем. Времето под карантина показва на много от нас какво ни очаква след като се пенсионираме. Това ще ни мотивира да дадем максимума следващата година. Не съм толкова притеснен за собствената си форма. Щом започнем отново да играем футбол, нивото ни ще се върне“, каза Де Бройне.