Футболистът на Манчестър Сити Кевин де Брюин заяви, че победата над Челси е много хубава, но това е само началото.

„Мачът бе тактически и двата отбора играха много дисциплинирано. Ние имахме повече възможности, не бяха много, но създадохме повече от тях. От тактическо естество изиграхме много добър мач. Победата е хубава, защото е трудно да се победи Челси. Завършва един много хубав месец за нас. Това е само началото. Ние ще се опитаме да спечелим, колкото е възможно повече мачове. Също така ще се стремим да загубим, колкото е възможно по-малко мачове. Чувството, когато спечелиш е по-добро. Сега ни предстоят два мача с националните отбори и след това се завръщаме и продължаваме“, коментира Де Брюин.

Ман Сити покори “Стамфорд Бридж“, Пеп взе реванш срещу Конте

„Много съм щастлив, защото ние направихме едно добро представяне. Знаехме, че тактически ще бъде много трудно. Челси е един от най-добрите отбори, който играе на контраатака. Начинът, по който ние играхме бе много позитивен. Еден и Уилиан са много опасни. За това ние се опитахме да ги неутрализираме и играехме в схема 3-4-3. Ние се справихме много добре. Духът в отбора е отличен. Мисля, че след един мач от предсезонната подготовка Пеп каза, че се нуждаем от манталитета, който мрази загубата. През тази година ние се опитваме да следваме неговия съвет и да печелим точки в големите мачове“, добави белгиецът.

Пеп: Контролирахме мача, всички говорят за Де Брюин

„Не ми е по-сладко, защото съм бивш играч на Челси. Това е минало. Каквото се е случило, се е случило. Аз нямам никакви сантименти, когато се връщам тук. Това ме прави по-силен. Аз взех решение на времето. Челси също. Аз съм щастлив, че съм в Манчестър Сити. Щастлив съм със съотборниците си“, каза още Кевин де Брюин.