Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви след победата над Челси, че „гражданите“ са контролирали мача и е много щастлив за Кевин де Брюин, който отбеляза победното попадение в срещата.

„Няма думи, които могат да опишат това, което Челси е и това, което отбрът постигна през миналия сезон. За нас бе много важно да победим и особено по начина, по който играхме. През първото полувреме не намерихме правилата позиция, но през втората част се представихме много по-добре. Големи поздравления за победата. Челси играеше много силно и бе много опасен в своите атаки. Ние успяхме да контролираме повече топката. Когато тя бе в тяхно притежание, ние ги пресирахме, колкото е възможно по-високо“, коментира Гуардиола.

„Всички говорят за Кевин де Брюин. Той прави абсолютно всичко. Той е невероятно момче. Много съм щастлив за него, защото знам колко е щастлив той. Той притежава скорост и се бори много. Може да атакува през свободните пространства, които се откриват пред него. Той може да играе на четири или пет позиции и е голямо богатство за отбора“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

Ман Сити покори “Стамфорд Бридж“, Пеп взе реванш срещу Конте

„Фабиан Делф играе през последните няколко дни и се представя впечатляващо. Той играе много добре с топката в крака, не я губи и е много агресивен и умен. Много съм щастлив за него след последния сезон и начина, по който той се представяше през миналата кампания. Най-важното бе да спечелим мача. Ние имахме контрол върху мача, много добре успяхме да се наложим и да принудим Челси да играе с дълги топки“, каза още Хосеп Гуардиола.