Нароченият за гонене централен защитник на Челси Давид Луис опроверга слуховете, че се движи към раздяла с клуба. Бразилецът демонстрира ясно твърдото си решение да остане, което се дължи на първите му няколко седмици работа под ръководството на новия мениджър Маурицио Сари.

Сари замени своя италиански сънародник Антонио Конте на поста, като именно при последния Луис достигна най-ниската точка в кариерата си на „Стамфорд Бридж”. Личният конфликт между двамата закотви някогашният най-скъп защитник в света на резервната скамейка – 31-годишният футболист изигра само 10 шампионатни мача през миналия сезон 2017/2018.

Сега ветеранът е твърдо решен да преобърне още веднъж представите за себе си. „Върнах се, за да остана в Челси”, коментира Луис. „Когато взех своето решение да се върна от ПСЖ, беше в името на спечелването на Висшата лига, на създаването на нещо специално с Челси. Много съм щастлив тук”, добави бразилецът.

Бранителят взе участие и в двете летни контроли, които Челси изигра на този етап – срещу Пърт Глори и Интер. „Обожавам философията на Сари. Играем високо, с много контрол над топката, който се извършва по техничен начин. Той се опитва да ни помогне всеки ден, за да вникнем бързо в идеите му. Въвеждането на една нова философия отнема време, но в края на краищата всичко зависи от нас. Ако сме отдадени всеки един ден и вършим работата си в тренировките, ще учим по-бързо”, допълни Луис.

До края на лятната си подготовка Челси ще играе контролни мачове срещу Арсенал и Олимпик Лион, а на 5-и август откриват  сезона в Англия с двубоя за Къмюнити Шийлд срещу шампиона на страната Манчестър Сити.

Още по темата:

Челси с 25 футболисти на турнето в Австралия

Звездна среща на плажа в Дубай: Божинов и Давид Луис

Треньорското бесило, наречено "Челси на Абрамович"