Защитникът на Парма Матео Дармиан смята, че "истинският проблем", с който се сблъсква Пол Погба в Манчестър Юнайтед, е причинен от това колко пари клубът плати за него. Погба беше подложен на сериозни критики по време на престоя си в Манчестър, след като се завърна на „Олд Трафорд“ от Ювентус за сумата от 89 милиона паунда през 2016 година.

Бившият му съотборник Дармиан вярва, че много от критиките, с които се сблъсква французина, са „неоправдани“.

„Пол е мой приятел и имам отлична връзка с него“, каза Дармиан пред „Гардиън“.

„Първо: тук говорим за истински шампион, страхотен футболист, но дори такива футболисти могат да имат периоди, в които не се справят толкова добре. Истинският „проблем“ с Погба в Юнайтед, според мен, беше цената, която клубът плати за него и която обуславя начина, по който хората го възприемат. Имаше много неоправдани критики към Погба, например, че той не работи достатъчно усилено, но винаги е давал всичко от себе си, уверявам ви, във всяка тренировка“, сподели италианецът.

„Според мен изявите му бяха добри през последните години, те говорят за него твърде негативно [във Великобритания]. Видях ли Погба нещастен или готов да напусне? Не, честно казано не го видях тъжен или нещастен, точно обратното. През цялото време, когато бях в Манчестър, Пол беше доволен от решението си да се върне там. Той наистина се интересува от това да се справи добре в Манчестър Юнайтед", заяви още Дармиан.