Паузата във Висшата лига заради пандемия от коронавирус е дала на Дани Ингс нужната почивка и шанс да подобри физическата си форма, за да се върне по-силен за края на кампанията, заяви нападателят на Саутхямптън.

Ингс, който се присъедини към тима с постоянна сделка от Ливърпул в началото на сезона, след като прекара предишната кампания под наем в клуба, отбеляза своя 19-и гол във Висшата лига при равенството 1:1 с Евертън снощи.

27-годишният Ингс имаше два гола в девет мача във всички турнири преди лигата да бъде прекратена в средата на март, вкара четири попадения в пет срещи след рестарта на шампионата миналия месец.

"Имам чувството, че сега съм по-силен, отколкото бях преди прекъсването", каза Ингс пред "Southern Daily Echo". "Мисля, че връщането в по-добра форма за мен беше наистина положително, защото запази последователността ми. Искам да продължа да се подобрявам и да вкарам колкото се може повече голове преди края на сезона", добави нападателят.

Кариерата на Ингс в Ливърпул беше съпроводена от поредица сериозни контузии и той участва в едва 14 мача във Висшата лига за три сезона. През този сезон той е в сериозен подем и отбеляза 15 гола в 17 двубоя във всички турнири от септември до януари.

"За мен целта е да вкарвам голове. Винаги се опитвам да вкарам колкото мога повече", каза Ингс.

Мениджърът на Саутхямптън Ралф Хазенхютл заяви, че Ингс подхожда на стила на игра на отбора.

"Всяка седмица той работи здраво за тима. Дани знае колко е важен за нас", каза мениджърът.