Отборът на Борнемут отказва да се предаде и ще се бори до края за своето оставане в елита на Англия. „Черешките” направиха 0:0 у дома срещу Тотнъм Хотспър на своя „Вайталити Стейдиъм”, като тимът, воден от Еди Хау със сигурност е отборът, който повече може да съжалява, че не успя да вземе успеха в южна Англия.

Борнемут създаде много опасности към вратата на Юго Лорис, но топката така и не попадаше във вратата на капитана на „шпорите”. В 90-ата минута обаче Джошуа Кинг зарадва домакините с попадение, но след видеоразглеждане се установи, че норвежкият нападател е играл с ръка и реферът Пол Тиърни отмени попадението на стрелеца.

Така Борнемут остава в зоната на изпадащите, но вече е 18-и с 28 точки, докато Тотнъм е девети с 49 точки и с жалки шансове да се добере до Топ 4, граничейки с невъзможното.

В друга среща от 34-ия кръг Евертън и Саутхемптън направиха равенство 1:1. Както в другия мач, така и тук, гостите бяха по-активният отбор, но не успяха да вземат трите точки в Ливърпул. Дани Ингс откри резултата след 31 минути игра, но две преди края на първата част Ричарлисон изравни резултата и раздели точките между двата отбора.

В 28-ата пък халфът Джеймс Уърд-Праус изпусна дузпа.