Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че вратарят Алисон Бекер се възстановява по план и „стъпка по стъпка” ще се завърне към пълни тренировки скоро, но ще отнеме още време, за да се случи това нещо. Бразилецът получи контузия в прасеца в дебютния мач на европейския футболен крал през новия сезон – срещу Норич Сити, на 9-и август, а тогава дебют направи Адриан под рамката.

Запитан за новини около състоянието на Алисон по време на пресконференцията преди мача с Бърнли, Клоп заяви: „Той прави стъпки напред във възстановяването си, но ще отнеме още време. Всеки професионалист има нужда от почивка при такава травма, тъй като трябва да възстановиш мускула до нивото, което е било преди травмата. Контузията в прасеца е тежка при подскачания, което е важно за вратаря. Важно е да скачаш от време на време на тази позиция, нали? Благодарение на Господ, имаме здрав Адриан и се надявам така да остане, което е добре. Доволен съм от ситуацията ни там”, коментира германецът.

„Адриан е добро момче, което е добре за нас и е силен вратар. Най-добре е Алисон да е здрав и да тренира с нас, но просто сега не става”, коментира Юрген Клоп.