Гръцкият ляв бранител на Ливърпул Костас Цимикас призна, че се бори с конкуренцията на поста с най-добрия ляв бек в света – Андрю Робъртсън. Левият защитник говори пред клубния сайт за лагера в Австрия и как се готви отборът на Юрген Клоп.

„Наясно съм, че съм конкуренция с най-добрия ляв бранител в света. Това ми дава допълнителна мотивация да работя все по-добре и трябва да го правя. Моята цел през следващия сезон е да остана здрав и да играя повече мачове, помагайки на клуба”, коментира Цимикас.

„Ако погледна тренировките досега, мога да кажа, че съм развълнуван. Искам да започне вече сезона. Имаме да надграждаме в много аспекти и проблеми, които да решаваме, но смятам, че отборът ще е готов да постигне целите си догодина”, коментира гъркът.

„Първите шест месеца в Ливърпул за мен бяха трудни заради COVID-19 и контузии, но втората половина от годината беше много добра. Тренирам много здраво оттогава, за да се върна към най-доброто си състояние. Сега съм повече от готов, в добра форма, за да дам всичко на тима”, завърши гръцкият национал Цимикас.