Масовата раздяла с футболисти от страна на Манчестър Сити този четвъртък продължава с пълна сила. След разлъката с Пабло Сабалета, Вили Кабайеро, Гаел Клиши и Хесус Навас, сега и защитникът Бакари Саня научи, че няма бъдеще на "Етихад". 

Френският национал има договор само до 30 юни. След срещата си с ръководството обаче той е разбрал, че няма да получи предложение за удължаването му и е свободен да си търси нов отбор. 

34-годишният краен бранител дойде в Сити през 2014 г. от Арсенал, но през тази кампания изигра само 14 двубоя и имаше твърде малка роля за състава си. Затова и двете страни прецениха, че е най-добре да не продължават взаимоотношенията си. 

Още един футболист на Сити пое по пътя на Клиши и Сабалета

"За мен беше истинска привилегия да нося екипа на този отбор. Насладих се на всеки един момент тук и затова искам да благодаря на щаба, играчите и феновете, които направиха престоя ми специален", заяви Саня на изпроводяк.

От играчите с изтичащи договори при "гражданите" засега неясна е съдбата единствено на друг от ветераните - Яя Туре. Той все още се надява да получи удължаване на контракта с един сезон, като скоро ще има развръзка.