Арсенал записа четвърта поредна победа във Висшата лига, след като в седмия кръг на първенството в Англия порази Уотфорд с 2:0. Успехът за „артилеристите” за втори пореден път дойде в последните минути на срещата, а първият гол бе дело на бранителя на „стършелите” Крейг Каткарт, който си вкара автогол в 81-ата минута. 120 секунди по-късно Месут Йозил остави трите пункта на „Емирейтс”.

Първата опасност бе за Уотфорд, който в десетата минута можеше да открие, но ударът на Уил Хюз мина встрани от вратата на Петър Чех. Пет по-късно Лаказет открадна топката в опасна зона и проби към вратата на Уотфорд, но ударът му бе много слаб и неточен.

В 36-ата минута пък Трой Дийни бе близо да засече центрирана топка, ала Петър Чех се спусна в краката му и не му даде шанс да отправи удар.

Шест минути след старта на втората част Гранит Джака намери Роб Холдинг, чийто удар премина над напречната греда. Така се стигна до 81-ата минута, когато Алекс Иуоби центрира отдясно, търсейки Лаказет. На гърба на френския нападател бе Каткарт, който вместо да изчисти топката я продължи към вратата си, а тя влетя в нея – 1:0 за Арсенал. Шокът за „стършелите” продължи, а Арсенал оформи крайният резултат 120 секунди по-късно след шеметна атака през центъра. Иуоби видя Лаказет вдясно, който пусна мигновен пас към Йозил, за да може германецът да удвои аванса на „топчиите”.

По този начин хората на Унай Емери продължават да се радват на силен период в Англия, а победата им позволи да изместят Уотфорд от петото място. Вече там е Арсенал с 15 точки, докато Уотфорд е шести с 13.