Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, обнадежди феновете на „червените” преди дербито с Евертън в понеделник. Германският специалист обяви, че четирима от трайно контузените в редиците на „мърсисайдци”, вече тренират с основната група на отбора. Клоп обаче подчерта, че трима от тях остават под въпрос за мача с „карамелите”.

Диого Жота е извън игра от месец октомври миналата година заради проблеми с прасеца. Португалецът обаче вече тренира на пълни обороти и най-вероятно ще попадне в групата на „червените” за градското дерби в понеделник вечер.

Останалите трима – Върджил ван Дайк, Артур Мело и Роберто Фирмино, също водят занимания, но са на различен етап от своето възстановяване.

„Те се върнаха в тренировките, но са на различни етапи. Диого е най-близо до завръщане в игра. Той тренира вече два дни и най-вероятно ще го направи и в следващите три дни до мача. Бих казал, че той ще бъде в групата”, сподели Юрген Клоп.

„Боби е следващият.Не знам, трябва да видим интензивността в тренировките.  За Върджил бих казал, че не е толкова близо, колкото него, но ще работим. Ситуацията с Артур е като при Фирмино”, каза още германецът.

Ливърпул посреща Евертън в мърсисайдското дерби в понеделник от 22:00 часа българско време. Двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.