Челси ще трябва да се оправя без най-добрия си нападател Алваро Мората в предстоящото гостуване на Евертън от 19-ия кръг на Висшата лига.

Испанският нападател получи жълт картон в четвъртфинала за Купата на Лигата срещу Борнемут (2:1), който се явява негов пети от началото на сезона и ще остане извън сметките на мениджъра Антонио Конте за визитата на „Гуудисън Парк“.

Мората получи жълт картон от съдията Лий Мейсън заради начина, по който изрази радостта си, след като отбеляза победното попадение за Челси в двубоя на „Стамфорд Бридж“.

Мората постави топката под своята фланелка, като по този начин за пореден път потвърди информацията, че неговата съпруга Алис Кампело е бременна и двамата са в очакване на тяхното първо дете.

При отсъствието на Мората, Конте ще трябва да избира между Миши Батшуай и Еден Азар за лидер на нападението на Челси при визитата на Евертън.

„Това е голяма загуба за нас, още повече, че ние предстои тежко гостуване на Евертън“, коментира мениджърът на Челси Антонио Конте.