Футболен клуб Челси обяви, че ще търси промени в лиценза, под който ще трябва да оперира в бъдеще време след санкциите за собственика Роман Абрамович.

По-рано днес всички притежавани фирми и имоти на Абрамович бяха запорирани, което направи евентуалната продажба на Челси на практика невъзможна. Клубът е получил допълнителен лиценз да продължи да се състезава както и досега, но няма да може да продава билети и продукти от маркетинговия отрасъл.

„Ще проведем днешните си срещи на мъжкия и женския състав срещу Норич и Уест Хям, а също така възнамеряваме да инициираме дискусии с правителството по отношение обхвата на лиценза. Това включва търсене на разрешение за промени, за да може клубът да работи възможно най-нормално“, се казва в изявлението, публикувано на официалния сайт на Челси.

От клуба потвърдиха, че са уведомени за наложените на Абрамович санкции от британското правителство. 

„Ще потърсим и насоки от правителството за въздействието на тези мерки върху Благотворителната фондация на Челси и ценната й работа в нашата общност. Ще дадем допълнителни подробности в подходящ момент“, добавиха от лагера на „сините“ от Лондон.