Челси победи Манчестър Юнайтед с 3:1 в полуфинален двубой от турнира за Купата на Англия. Попаденията за успеха реализираха Жиру дълбоко в добавеното време на първата част, Маунт в 46-ата минута на двубоя и автогол на Магуайър в 74-ата минута. Точен от дузпа за Манчестър Юнайтед беше Бруно Фернандеш в 85-ата минута на срещата.

Gulliver/Getty Images
37 снимки

Така Челси ще се изправи срещу Арсенал във финалната битка на "Уембли" на .1 август.

В началните минути на срещата сякаш Челси играеше по-добре. В 10-ата минута Джеймс стреля към вратата на Де Хеа, но вратарят на "червените дяволи" спаси ефектно. Пет минути по-късно и Алонсо опита да реализира, но не сполучи.

В 32-ата минута Бруно Фернандеш изстреля и първия точен удар към вратата на Челси от пряк свободен удар, но Кабайеро спаси и топката излезе в корнер, след изпълнението нямаше опасност за вратата на Челси.Челси отвърна с удар на Маунт, но Де Хеа нямаше проблеми да улови уверено кълбото.

В 43-ата минута Баи получи тежък удар в главата, което предизвика сериозно спиране на играта, за да бъде оказана помощ на играча на "червените дяволи".

Оливие Жиру откри резултата с попадение дълбоко в добавеното време на първата част, той отигра елегантно кълбото, засичайки центриране отдясно по атаката на Челси и пас от Аспиликуета.

През втората част още в началните минути Маунт матира Де Хеа с великолепен удар и неумела намеса на вратаря на "червените дяволи". Манчестър Юнайтед реагира след втория гол във вратата си и в 52-ата минута Марсиал пробва да намали резултата, но топката не намери целта. Челси отвърна с опасна атака пет минути по-късно, но Маунт не сполучи да реализира втория си гол в мача.

В 74-ата минута Челси стигна и до трети гол, след като Магуайър си отбеляза автогол, но и Рюдигер съумя да вземе дейно участие в атаката при попадението. В 85-ата минута на срещата Манчестър Юнайтед си върна самочувствието в мача с попадение на Фернандеш от дузпа.

Така Челси спечели срещата и е на финал в турнира за ФА Къп.

Манчестър Юнайтед - Челси 1:3
голмайстори: 0:1 Жиру (45+11), 0:2 Маунт (46), 0:3 Магуайър (74-автогол), 1:3 Фернандеш (85-дузпа)

Ето и съставите на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан Бисака, Линдельоф, Баи, Магуайър, Уилямс, Матич, Фред, Фернандеш, Джеймс, Рашфорд

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Алонсо, Зума, Рюдигер, Джеймс, Ковачич, Жоржиньо, Маунт, Уилиан, Жиру