Отборът на Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1 в двубой от 1/8-финалите на Карабао Къп. И двете попадения на "червените дяволи" бяха дело на Маркъс Рашфорд, който първо бе точен от бялата точка, а след това реализира фамозно попадение от свободен удар, за да изпрати своя отбор на 1/4-финалите на турнира. Почетното попадение за "сините" бе дело на Миши Батшуай.  

И двата отбора влязоха предпазливо в срещата.

Първата по-интересна ситуация бе на сметката на "червените дяволи". В 14-ата минута Скот МакТоминей достигна до хубаво центриране от корнер и опита да завърши от границата на наказателното поле. Ударът му обаче премина вдясно от целта. 

В 24-ата минута Маркос Алонсо извърши грубо нарушение срещу Даниел Джеймс, който нахлуваше опасно в наказателното поле на "сините". Това не остана незабелязано от съдията Пол Тиърни, който отсъди дузпа за Юнайтед. На бялата точка застана Маркъс Рашфорд. Преди два дни англичанинът изпусна дузпа в двубоя срещу Норич, но този път бе точен и откри резултата на "Стамфорд Бридж", пращайки топката в долния ляв ъгъл, покрай Уили Кабайеро.

След попадението Челси изчакваше точния момент на отваряне на съперниковата защита, за да удари на скорост в разредените пространства. Домакините разиграваха спокойно в своята половина, въпреки пресата на "червените дяволи". 

В 34-ата минута Рийс Джеймс отправи добра топка в наказателното поле, но съперниковата защита я пресече и безпроблемно предотврати опасността. 

На почивката "сините" се прибраха без да са отправили нито един точен удар през първата част.

Getty Images
27 снимки

След почивката динамиката в двубоя се покачи, а отборът на Челси изглеждаше доста по-опасен. 

В 50-ата минута Калъм Хъдсън-Одой пропиля най-добрата възможност пред "сините". 

Две минути по-късно Маркос Алонсо намери пространство в накзателното поле, от което отправи удар, но топката премина точно до дясната греда.

При следващата атака Жоржиньо също пробва удар от границата на наказателното поле, но той отново бе неточен. 

В 58-ата минута Хъдсън-Одой достигна до прецизно центриране на ръба на пеналтерията и отправи силен удар към вратата, но топката премина над напречната греда.

В 61-ата минута Миши Батшуай възстанови равенството в двубоя, след като се измъкна зад съперниковата защита и след невероятен самостоятелен рейд стреля от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл.  Изключителният завършващ удар на белгиеца не остави никакъв шанс на Серхио Ромеро. 

Десет минути по-късно отново Батшуай финтира защитата на Юнайтед, но в завършващия момент белгиецът се подхлъзна и не успя да повтори гола си от по-рано. 

В 73-ата минута отново Рашфорд изведе "червените дяволи" напред в резултата и принуди Челси повторно да наваксва пасив. С невероятно красив снаряд от свободен удар от дистанция Рашфорд изпрати топката в горния ляв ъгъл, преодолявайки вратаря. 

Малко по-късно Рийс Джеймс можеше да изравни резултата отново след като получи добър пас, но младокът пропиля головата възможност и изстреля топката далеч вдясно от вратата. 

В 82-рата минута Маркос Алонсо получи прецизно подаване в наказателното поле и имаше цялото време на света да стреля. Ударът му обаче бе отразен от Серхио Ромеро.

Последната възможност за "червените дяволи" дойде в последната минута на редовното време, когато организираха интересна контраатака, завършила с диагонален удар на влезлия от пейката Антони Марсиал, който обаче не намери очертанията на вратата.

В самия край на мача Челси имаше възможност да изравни резултата и да доведе срещата до изпълнение на дузпи, но "сините" пропиляха шанса си и отпаднаха от турнира.