Отборът на Челси постигна изключително измъчена победа с 1:0 при гостуванетона Барнзли в последен двубой от осминафиналите на ФА Къп. Тами Ейбрахам отбеляза победното попадение за "сините" в 64-та минута. 

14 снимки

Началните 10-15 минута бяха изключително силни за състава на Барнзли, след като Хърби Кейн и Алекс Моуат пробваха мерника си отдалеч в началните минути. В 10-та минута стрелецът Каули Бритън се оказа на стрелкова позиция, но Кепа се намеси подобаващо, за да не допусне попадение във вратата си. 

В 27-та минута Алекс Моуат успя да нахлуе в наказателното поле след бърза контраатака и да нанесе неточен удар, а гостите продължаваха да са без удар в мача. Минута преди края на частта Адебойейо беше на сантиметри от това да засече топката в мрежата на Кепа след ъглов удар. 

Втората част продължи да се развива доста трудно за "сините". В 58-та минута Калъм Хъдсън-Одой направи хубав индивидуален рейт, но ударът му премина малко встрани от гредата на вратата на Колинс. Три минути по-късно Курт Зума се оказа на стрелкова позиция, но ударът му мина на сантиметри от целта. В тези минути активизацията в състава на Челси изглеждаше видима. 

Закономерно се стигна и до 64-та минута, в която гостите успяха да разчупят защитата на съперника. След чудесен извеждащ пас към резервата Рийс Джеймс, англчианинът намери Тами Ейбрахам, който от броени метри не сбърка на празна врата за 1:0. 

В 78-та минута домакините имаха изключителен шанс да изравнят, след като резервата Михаел Залбауер стреля след разбъркване в наказателното поле, но Тами Ейбрахам успя да изчисти буквално от гол линията. 

До края на мача домакините продължиха да опитват да изравнят със стихиен натиск, но въпреки доста разбърквания гостите успяха да се измъкнат сухи и ще играят срещу Шефилд Юнайтед в следващяи кръг. 

Барнзли - Челси 0:1

0:1 - Тами Ейбрахам (64)

Ето и съставите на двата тима: 

Барнзли: Колинс, Сибик, Хелик, Андерсен, Бритън, Кейн, Моуат, Стайлс, Адебойейо, Уудроу, Чаплин;

Челси: Кепа, Емерсон, Зума, Кристенсен, Алонсо, Гилмор, Канте, Зиеш, Пулишич, Хъдсън-Одой, Ейбрахам;