В Челси са сигурни, че са спечелили надпреварата за подписа на защитника на Саутхемптън Върджил ван Дайк, съобщава „Guardian“.

„Светците“ са се съгласили на предложената им от Челси оферта, в която е включен и датския футболист Андреас Кристенсен.

21-годишният футболист ще се завърне в Челси, след като две години игра под наем в Борусия Мьонхенгладбах, но по всичко изглежда, че няма да се задържи на „Стамфорд Бридж“.

Според информацията, Ван Дайк е предпочел офертата на Челси през тази на Арсенал.

Холандският футболист продължава да се възстановява от контузия в глезена, която получи през януари и го извади от игра за продължително време.

Това не попречи на преговорите между Челси и Саутхемптън да продължат.

Мениджърът на Челси Антонио Конте настояваше за привличането на Ван Дайк с оглед участието на „сините“ в Шампионска лига, а също така и напускането на отбора от страна на Джон Тери.

В Челси сигурни в привличането на холандски национал

Конте има сериозни съмнения относно прогреса на Курт Зума, който е неубедителен в изявите си след завръщането си в игра. Той дълго време се възстановяваше, след като претърпя операция на коляното. Мястото на 22-годишния французин на „Стамфорд Бридж“ не изглежда никак сигурно.

Конте иска поне 5 нови попълнения през лятото

26-годишният Ван Дайк е един от най-впечатляващо представящите се защитници в отборите извън топ 6 във Висшата лига. Той премина при „светците“ през 2015 година от Селтик.