Ръководството на Челси е предложило нов договор на Н‘Голо Канте с цел да задържи френския футболист на „Стамфорд Бридж“, съобщават британските издания.

Собственикът на Челси Роман Абрамович иска на всяка цена Канте да остане част от отбора. Именно заради това руският милиардер отхвърли възможността френският национал да бъде продаден на Пари Сен Жермен, въпреки че френският първенец не крие своя много сериозен интерес към полузащитника.

От Челси са предложили нов договор на Канте, който ще го задържи на „Стамфорд Бридж“ до лятото на 2023 година.

Също така заплатата на Канте ще бъде увеличена на 290 хиляди паунда на седмица, което ще го превърне в най-скъпоплатения играч на лондончани, ако приеме предложения му от клуба нов контракт.

Халфът ще заработи 75 милиона паунда в следващите 5 години.

Така Канте ще изпревари по заплата Еден Азар, който в момента получава по 220 хил.

Интерес към Канте имат Пари Сен Жермен и Барселона, но самият играч не настоява да си тръгва от "Стамфорд Бридж" и клубът възнамерява да поощри неговата лоялност.

Преди дни 27-годишният дефанзивен халф отказа планирана среща с представители на ПСЖ.

През миналия сезон Канте изигра 48 мача за Челси.

Лондончани опитват да запазят отбора си, след като големите клубове в Европа проявяват сериозен интерес към Тибо Куртоа, Еден Азар и Уилиан, а новият мениджър Маурицио Сари не иска и да чуе за раздяла с някой от тях.