Отборите на Челси и Лестър изиграха хубав мач, в който не се победиха и взеха само по точка в мача от втория кръг на Висшата лига. Битката завърши 1:1, като двата тима си поделиха по едно полувреме, но това не им помогна да стигнат до победата.

Мейсън Маунт откри за домакините в самото начало на двубоя след много груба грешка на Вилфрид Ндиди. Защитникът на "лисиците" обаче се реабилитира в средата на втората част и отбеляза изравнителното попадение, което се оказа и последно в мача, който беше дебют на Франк Лампард на "Стамфорд Бридж".

Срещата започна агресивно, като още в 1-ата минута Челси получи първи шанс да открие резултата, след като Педро Родригес изпълни удар от въздуха, който не бе в очертанията на вратата. Следващата възможност за "сините" дойде почти веднага, когато Пулишич шутира силно, но Каспер Шмайхел успя да реагира и да спаси удара.

В 7-ата Мейсън Маунт откри резултата за Челси, след като излезе на голова ситуация, благодарение на Вилфрид Ндиди. Нигериецът получи топката пред наказателното си поле от вратаря Шмайхел и в опита си да я отиграе, всъщност я подаде на Маунт.

В средата на първото полувреме Нголо Канте получи възможност да се разпише, но Кристиан Фукс предотврати попадението с навременен шпагат. В 30-ата минута Кепа Арисабалага се намеси неубедително след като трябваше да избие върната топка от Курт Зума, но Джейми Варди не успя да се възползва от грешката на вратаря.

В последните минути от първото полувреме Лестър контролираше темпото на играта, но не достигна до възможност за изравнително попадение.

В началото на второто полувреме Лестър получи най-добрата си възможност за гол до момента. Джеймс Мадисън получи топката, но реши да я задържи и да не подава на Варди. Мадисън успя да преодолее Кепа, но не се стигна до попадение. 

Добрата игра на Лестър през второто полувреме се увенча с успех в 67-та минута, когато резултатът стана 1:1. Мадисън центрира от корнер и Ндиди се разписа с глава, надигравайки Сесар Аспиликуета във въздуха.

В 73-та минута Лестър пропусна идеална възможност да поведе в резултата. Кристиан Фукс преодоля Педро Родригес на фланга и подаде на Мадисън, който се забави и не успя да уцели вратата.

Четири минути по-късно "лисиците" получиха нов шанс да се разпише. Джейми Варди излезе на добра стрелкова позиция, но ударът му мина встрани от вратата. В 85-ата минута Маунт отправи изстрел към вратата, който срещна лакътя на Чаглар Сьоюнджю. Така в крайна сметка повече попадения в мача не паднаха и двата тима се задоволиха само с по точка.

Така Челси продължава с колебливия старт на сезона и вече два мача няма успех. Лестър също е без победа, но пък няма и загуба, така че "лисиците" също са раздвоени след последния съдийски сигнал.