Челси се върна към победите в Премиършип, след успех с 2:0 като гост на Хъл Сити.

„Сините“ записаха серия от три мача без победа в първенството, но най-после се отърсиха от тревогите със заслужени три точки на „КСОМ Стейдиъм“.

Хъл остава длъжник на феновете си, като няма победа пред своя публика вече месец и половина.

Първите 45 минути преминаха твърде скромно, като и двата отбора имаха своите положения, без да създадат някакви 100-процентови ситуации.

Без Бранислав Иванович в защита, след промените на Антонио Конте, „сините“ действаха много предпазливо, като повече внимаваха в отбрана, отколкото да търсят острота.

Хъл Сити стартира с едно много опасно положение в началните минути, което Тибо Куртоа спаси, но след това също нямаха шанс да открият.

Виктор Моузес опита да си изпроси дузпа в 25-та минута, но не успя да заблуди арбитъра.

Веднага след подновяването на играта след почивката, в 48-та минута, Еден Азар се изяви с отлична самостоятелна атака и мощен удар извън наказателното поле, който обаче бе отразен.

Невероятен пропуск направи Челси в 58-та минута, като първо Диего Коста бе спрян от Джейк Ливърмор, който отклони топката в гредата, а след това Нголо Канте не успя да засече рикоширалото кълбо в мрежата.

Три минути по-късно най-после резултатът бе открит, след като Диего Коста финтира двама, намери Уилиан, и той с класно отиграване реализира от границата на наказателното поле.

Второто попадение не закъсня, и в 67-та минута Диего Коста също реализира, след като топката рикошира в защитник, след удар на Неманя Матич, и за испанския национал не бе сложно да реализира за 2:0 в полза на Челси.

Това бе и шесто попадение за сезона за Диего Коста, което го превърна и в лидер при голмайсторите във Висшата лига.

До края на срещата, в оставащите 20-тина минути, единствено спорно положение в наказателното поле на Хъл привлече вниманието. В 77-та минута арбитърът спести дузпа в полза на „сините“. Вече при резултат 2:0 за Челси, Къртис Дейвис спря непозволено Уилиан в пеналта, но не прозвуча сигнал.

Повече интересни моменти от двубоя в Хъл нямаше, и домакините не успяха да получат нищо от срещата си с Челси.