Отборът на Челси отстъпи от правата линия, по която крачеше към върха в Англия. След 5 победи във Висшата лига, „сините“ записаха равенство 0:0 като гост на Уест Хем. Срещата от 6-ия кръг се игра на Лондон Стейдиъм.

Играчите на Маурицио Сари владееха повече топката, създаваха постепенни атаки и опитваха да намерят път към вратата на „чуковете“. В същото време, дори и без Марко Арнаутович, който е контузен, домакините на моменти изглеждаха така, сякаш са способни да вземат 3-те точки.

Челси от своя страна имаше само два дни за възстановяване след мача си в груповата фаза на Лига Европа. Еден Азар и Давид Луис се завърнаха свежи, след като пропуснаха успеха над ПАОК (1:0) в четвъртък.

Още в 12-ата минута Челси загатна, че ще диктува събитията на терена чрез слаб удар на Еден Азар, но вратарят на Уест Хем улови.

„Сините“ продължиха да диктуват темпото, но противно на закономерността, домакините създадоха две много добри положения. В 29-ата минута Михаил Антонио завърши една контраатака, но с неточен изстрел над вратата. 120 секунди след това отново Антонио успя да стреля след меле в наказателното поле, но стражът на Челси се оказа непробиваем.

В края на полувремето много близо бяха гостите до откриване на резултата, след удар на Нголо Канте.

След почивката, в 51-ата минута Андрий Ярмоленко стреля от дистанция, топката мина малко над вратата на гостите.

Едно от най-опасните положения в мача дойде в 67-ата минута. Алваро Мората стреля отблизо, но точно в главата на вратаря Лукаш Фабиански. Това предотврати гола, но все пак се наложи медицинска намеса за стража.

Последва удар на Давид Луис отдалеч от фаул, но вратарят не се затрудни да улови изстрела по земя.

В 77-ата минута чуковете изпуснаха пореден шанс. Прекрасно центриране на Робърт Снодграс, Ярмоленко засече с глава, но не успя да отправи точен удар.

Челси продължи настойчиво да търси попадението. Нголо Канте отново опита да изненада Фабиански, но не успя да отправи прецизен удар и топката мина над вратата.

В 88-ата минута Еден Азар отново отправи удар, а в продължението и Рос Баркли опита шансовете си, но напразно.

Така Челси, спечелвайки само точката, заема 3-ото място с 15 точки след Ливърпул (18) и Манчестър Сити (16). Уест Хем е на 17-а позиция с 3 пункта.

По този начин единствено играчите на Юрген Клоп имат пълен актив след 6 изиграни кръга от началото на сезона в Премиърлийг.

Стартови състави:

Уест Хем: Фабиански, Сабалета, Балбуена, Диоп, Масуаку, Райс, Обианг, Нобъл, Фелипе Андерсон, Ярмоленко, Антонио

Челси: Аризабалага, Аспиликуета, Давид Луис, Рюдигер, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич, Вилиан, Азар, Жиру