Челси победи Уест Хем с 1:0 на "Стамфорд Бридж" в сблъсък от 34-ия кръг на английската Висша лига. Кристиан Пулишич наказа "чуковете" в последната минута на редовонто време, като само няколко минути преди това Жоржиньо пропусна дузпа, отсъдена за нарушение на Доусън срещу Лукаку. Бранителят получи и червен картон за своето провинение.

"Сините" са на трета позиция, вече с 65 точки от 32 срещи, докато "чуковете" са на седмо място с 52 пункта от 33 двубоя, като вече загубиха всякакви шансове за място в топ 4.

Четвъртата позиция в момента е окупирана от друг лондонски тим - Арсенал, който е с 60 точки. "Топчиите" са следвани плътно от Тотнъм с 58 точки. Манчестър Юнайтед пък е на шесто място с 54 точки от 34 мача.

Gulliver/GettyImages
31 снимки


Първите минути бяха доста мудни. Малко след изминаването на четвърт час игра Аспиликуета можеше да създаде големи проблеми на домакините. Капитанът бе поставен под напрежение от Бенрама и фланговият футболист отне топката, напредна и опита прострелно подаване, но Менди пресече.

В 32-ата Ярмоленко опита удар по диагонал от вратата на "сините", но неточен. Пет по-късно продължително разиграване на Челси преминало през Канте, Маунт и Лофтъс-Чийк завърши с успоредно подаване на последния, но топката попадна в ръцете на Фабиански.

В началото на втората част Маунт можеше да прати топката във вратата на "чуковете" след като опасно негово центриране мина покрай вратата на Фабиански. Минута след това Вернер имаше шанс да обстрелва от точката за изпълнение на дузпа, но Доусън с тяло блокира опасния удар на германеца. Уест Хем отвърна с удар На Соучек, но и той бе блокиран преди да навести вратата. Пореден блокиран удар - този път на Канте едва не попадна във вратата на гостите, Фабиански обаче внимаваше. Чалоба също опита късмета си от 27-28 метра и отново полският страж бе на висота.

В средата на втората част Тиаго Силва проби добре през център и стреля, но Тимо Вернер се изпречи на пътя на топката и предотврати минимум спасяване на Фабиански.Няколко минути по-късно опасна атака на Челси отдясно завърши с удар на Маунт - отново блокиран. При добавката Вернер излъга защитник и стреля, но топката се оплете в мрежата отстрани. Бившият играч на Лайпциг имаше нов шанс малко по-късно, но ударът му отблизо попадна в ръцете на Фабиански.

В 87-ата минута Жоржиньо пропусна 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на Крейг Доусън срещу Лукаку. Бранителят на "чуковете" бе изгонен след провинението си.

В последната минута на редовното време Маунт комбинира с Алонсо на левия фланг, а бившият играч на Фиорентина пусна ниско подаване към точката на дузпата. Там Пулишич бе най-съобразителен и от движение разпечата вратата на гостите.


FT / Челси - Уест Хем 1:0

1:0 Кристиан Пулишич 90`

Челси: Едуар Менди, Сесар Аспиликуета, Тиаго Силва, Трево Чалоба, Маркос Алонсо, Нголо Канте, Жоржиньо, Рубен Лофтъс-Чийк, Мейсън Маунт, Кай Хавертц, Тимо Вернер

Мениджър: Томас Тухел

Уест Хем: Лукаш Фабиански, Крейг Доусън, Бен Джонсън, Аарън Кресуел, Артур Масуаку, Марк Нобъл, Томаш Сучек, Владимир Цоуфал, Пабло Форналс, Саид Бенрама, Андрий Ярмоленко

Мениджър: Дейвид Мойс