Пресконференцията на Жозе Моуриньо, която трябва да се проведе днес, 14 август, е очаквана с огромно нетърпение от медиите в Англия. Мениджърът на Челси най-после ще има шанса да отговори на въпросите, свързани със скандала с лекаря Ева Карнейро.

От Sky Sports публикуваха видео, на което се вижда яростта на специалиста, в момента в който лекарският щаб да навлиза на терена по време на мача със Суонси (2:2) от миналата събота. Любопитното е, че изтеклото в социалните медии видео бързо бе скрито, но то все пак остана в определени сайтове.

Жозе Моуриньо буквално изпусна нервите си, като дори обиди грубо физиотерапевтите, които се опитват да окажат помощ на Еден Азар.

Гневът на треньора произлиза от факта, че временно тимът му остана с 9 души, тъй като по рано Тибо Куртоа получи червен картон.

Част от медиите се опитаха да прочетат по устните обидите, които Моуриньо отправя по адрес на лекарите.

След самия двубой мениджърът обвини Ева Карнейро в некомпетентност и неразчитане на играта. Гилдията на лекарите в Англия обаче защити чаровната дама, тъй като тя два пъти е била подканена от съдията да влезе на терена, за да помогне на Азар.

В следствие на скандала изтече информация, че Ева Карнейро е отстранена от първия отбор. От Челси обаче не коментираха ситуацията, нито дали тя се е върнала на тренировъчната база в Кобъм.

Междувременно именно в Кобъм във вторник беше българската легенда Христо Стоичков. Камата посети лондончани в качеството си на телевизионен коментатор на испанската медия Телевиса.

Какво трябва да знаем за Ева Карнейро?

В неделя, 16 август, Челси гостува на Манчестър Сити в мач от втория кръг на Висшата лига. Срещата можете да проследите в Gong.bg, Gong Play, както и по Diema sport от 18.00 часа българско време.