Отборът на Бъртън Албиън съумя да преглътне тежкото поражение от Ливърпул за Купата на Лигата в средата на седмицата и взе минимален успех с 1:0 над гостуващия Дарби Каунти в петия кръг на Чемпиъншип. Така „пивоварите“ навлязоха в чудесна серия от 2 победи и 1 равенство, които ги вкараха в топ 6 на временното класиране.

На своя „Пирели Стейдиъм“ домакините съумяха да открият много рано през първата част. В 13-ата минута Лукас Акинс получи достатъчно пространство отдясно, за да центрира, и го стори по най-добрия начин. Джаксън Ървайн връхлетя безжалостно топката и опъна мрежата зад Скот Карсън – 1:0.

Бъртън продължи да изглежда по-креативният тим и в 32-ата минута Крис О'Грейди отправи изстрел с обръщане към вратата на „овните“. В изпълнението му липсваше достатъчно сила, която да създаде проблеми за Карсън.

Най-чистата възможност за Дарби дойде минута преди паузата. Тогава Крис Мартин получи свобода да стреля в наказателното поле, а Акинс се прояви и в защита, блокирайки опасния изстрел.

След паузата Бъртън направи опит да стигне до ранен гол, но вместо това можеше да инкасира такъв. Абдул Камара направи хубав рейд от фланга навътре към наказателното поле и стреля силно, като вратарят Маклафлин трябваше да се намесва.

Постепенно домакините укротиха темпото и започнаха да контролират по-добре събитията, с което си заслужиха трите точки. Активът на "пивоварите" вече е 7 точки, които им отреждат 6-а позиция.  Дарби от своя страна е 17-и с 5 точки след само 1 победа, придружена с 2 равенства и 2 загуби.