Отборът на Челси записа трето реми от началото на сезона. „Сините“ се затрудниха при гостуването си на Бърнли от 25-ия кръг на Висшата лига. Въпреки че момчетата на Антонио Конте поведоха рано, в последствие домакините изравниха, а до края на срещата Диего Коста и компания не съумяха да намерят пътя към вратата на съперника си. По този начин равният се яви трети от началото на сезона във Висшата лига за Челси, след ремитата с Ливърпул (1:1) и Суонси (2:2).

Все пак лондончани водят убедително в класирането на Премиърлийг. С 60 точки тимът от „Стамфорд Бридж“ има добра преднина пред втория Тотнъм, който има 50. Бърнли пък 12-и с 30.

Срещата се игра при много неприятни метеорологични условия. До средата на второто полувреме имаше снеговалеж, който в последствие отслабна.

В шестата минута „сините“ създадоха първата по-сериозна опасност в двубоя пред вратата на Бърнли. Еден Азар бе изведен добре, но белгиецът не можа да нанесе хубав удар. Минута след това, Азар участва в друга чудесна атака, подаде към Виктор Моузес, който отдясно успя да комбинира с Педро. Испанецът пое топката с хубав удар откри за 1:0.

В 19-ата минута Бърнли стигна до хубаво положение, но завършващият удар на Ашли Барнс не бе добър и мина над вратата.

Надеждите на Бърнли се върнаха в 24-ата минута след страхотен гол, вдигнал феновете на крака. Роби Брейди изпълни перфектно фаул, като завъртя топката в горния десен ъгъл на вратата на „сините“ за 1:1.

Джоуи Бартън изведе добре Мат Лоутън в 37-ата минута, но отбраната на гостите се справи. Така се поставиха предпоставки за страхотна контра на Челси. Педро подаде наляво към Еден Азар, който влезе в наказателното поле с топката. Белгиецът обаче се засуети и бранител му отне владението. В 38-ата минута Джорд Бойд стреля, Гари Кейхил пресече пътя на топката с тяло.

Джордж Бойд центрира отдясно в 45-ата минута, но Канте изчисти напред.

След почивката Давид Луис допусна грешка в центъра на терена, Андре Грей получи топката отляво, но Тибо Куртоа се справи вещо. Диего Коста имаше своя шанс в 53-ата минута, но ударът му бе блокиран. След малко повече от час игра Сесар Аспиликуета опита хубав удар от дистанция, но топката мина малко встрани от целта.

В 74-ата минута Педро комбинира със Сеск Фабрегас, но ударът на последния не намери целта.