Бившият английски национал Джо Харт ще напусне настоящия си клуб Бърнли, съобщава "Дейли Мейл". Според изданието, "виненочервените" ще пуснат вратаря да си ходи като свободен агент през лятото, въпреки че го взеха едва преди 12 месеца от Манчестър Сити. 

Харт започна силно сезона и пази в няколко мача заради контузиите на Том Хийтън и Ник Поуп. За последно обаче пази в поражението с 1:5 от Евертън навръх Коледа и оттогава е бил 17 пъти само неизползвана резерва за тима си. 

Интерес към него има от два неназовани френски тима, така че се очаква той да продължи кариерата си в Лига 1. Стражът има опит извън Англия, след като игра като преотстъпен в Италия с екипа на Торино, но "биковете" не предпочетоха да го откупят за постоянно. 

В Бърнли се чудят какво да правят с вратарите си, тъй като разполагат с общо петима в първия състав. Другият, който ще си тръгне като свободен агент, е Андерс Линдегаард, който в миналото пази и на Манчестър Юнайтед. Така 33-годишният Хийтън и 27-годишният Поуп ще продължат да се борят за титулярното място, а трети избор ще е Адам Легджинс.