Официалният фенклуб на Манчестър Юнайтед в България се нарежда на почетното второ място в цяла Европа, според официалното класиране на фенски организации на „червените дяволи“. Tова съобщиха от Централния офис на Манчестър Юнайтед на председателя на българския фенклуб Емил Йорданов на 17 ноември, по време на благодарствена вечеря в една от залите на стадион "Олд Трафорд". 

Вечерята беше организирана за всички ръководители на фенклубове на английския отбор в света, в знак на признателост за силния им отборен дух. Почетни гости бяха и бившите футболни легенди Рони Йонсен, Денис Ъруин и Йеспер Бломквист.

Според първоначалните резултати от класирането за най-добър фенклуб от август месец, нашият фен клуб се нарежда на трето място в цял свят. 

А що се отнася до класиране на ниво Европа, българските запалянковци заемат по численост и активност второ място.

По време на престоя на българския фенклуб в Манчестър председателят Емил Йорданов, успя да се срещне и с бившата звезда на „червените дяволи“ Ники Бът и да му подари бутилка отлежало българско вино. От своя страна, легендата сподели, че ще се наслади на подаръка заедно със семейството си, навръх Коледа.

Нашият фенклуб не спира да радва страната ни със своите постижения. Група от 20 родни запалянковци отново взриви трибуната „Сър Алекс Фъргюсън“  на стадион Олд Трафорд с радостни песни и възгласи по време на мача срещу Нюкасъл на 18 ноември. 

Любимите „червени дяволи“ и този път не разочароваха своите верни почитатели, като заслужено победиха противника си с 4:1 и си върнаха второто място в Премиърлийг.