Момчета от българския фен клуб на Манчестър Юнайтед, зарадваха този уикенд малчугани от Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи, без увреждания - град Велико Търново. 

Приятният подарък беше представлението „Храбрият оловен войник“ в читалище „Искра“.  Веселин Василев, директор на гостуващия в читалището Куклен театър „Весел“, очакваше с нетърпение групата и им беше запазил специални места в залата.

Феновете на Манчестър Юнайтед, чиято централа е град Велико Търново, купиха билети и придружиха децата. 

"Изкуството има най-добро влияние върху светогледа на децата, а специално „Храбрият оловен войник“ на Ханс Кристиян Андерсен,  учи, че смелостта и любовта побеждават всичко“, споделят Емил Йорданов и Деян Златанов от фен клуба. 

И добавиха, че това е само началото от поредицата инициативи в Търново, за запознаване с изкуството на деца, които нямат родители и не могат да си го позволят.

Междувременно, малчуганите от центъра се подготвят за традиционния футболен турнир за деца, лишени от родителски грижи, който Официалният фен клуб на Манчестър Юнайтед в България организира всяка пролет.

Миналата година, през април, верните фенове на „Червените дяволи“ дадоха възможност на деца от домове в Стражица, Велико Търново, Овча Могила, Пордим и SOS детски селища да вземат участие във футболно състезание в старата ни столица. 

На финала, легендата на Манчестър Юнайтед Артър Албистън, лично връчи заслужените медали и купи. Провеждането на футболни турнири за стимулиране на активния спортен дух у децата, е само част от многобройните благотворителни инициативи на момчетата, които тази година се класираха в топ 3 на фен клубовете на „Червените дяволи“.