Бъдещето на мениджъра на Кристъл Палас Рой Ходжсън е под сериозна въпросителна, след като отборът е в серия от едва една победа в осем мача. „Орлите“ допуснаха петата си загуба в последните седем срещи, след като отстъпиха с 0:2 в домакинството си на Борнемут в сряда вечер и бяха освирквани от собствените си привърженици. Привърженик дори хвърли ракета по Ходжсън след поражението, като полицията разследва инцидента.

Daily Mail пише, че шефовете на лондончани имат желание Ходжсън, чийто договор изтича след шест месеца, да изкара сезона, преди да назначат нов мениджър през лятото. По този начин в Палас вярват, че ще имат по-голям набор от мениджъри, от които да избират. Подобна промяна би позволила на Ходжсън, който е изключително уважаван на „Селхърст Парк“, да се сбогува достойно с клуба.

Снимки: Gulliver/GettyImages
77 снимки

Изданието допълва, че мениджърът на Нотингам Форест Стив Купър е сред вариантите на Палас, ако в  крайна сметка тимът реши да уволни още сега 76-годишният Ходжсън. Купър е под огромен натиск на „Сити Граунд“ след тежката серия от една победа в 11 мача, а в сряда тимът бе разбит с 5:0 от Фулъм.

Мениджърът на Ипсуич Таун - Кийрън Маккена, също е в радара на „орлите“, но шансовете бившият помощник на Манчестър Юнайтед да се откаже от предизвикателството да изведе настоящия си отбор до промоция във Висшата лига изглеждат малки.

Имаше надежда Палас да се подобри в предишните си два мача срещу Уест Хем и Борнемут, но отборът спечели само една точка в тях. Сега лондончани се изправят срещу Ливърпул, Манчестър Сити, Брайтън, Челси и Арсенал в пет от следващите си шест мача от Висшата лига.

Патрик Виейра беше уволнен миналия сезон след поредица от 12 мача без победа. Източници сочат, че решение за бъдещето на Ходжсън е малко вероятно да бъде взето тази седмица, но натискът върху него нараства.