Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус смята, че евентуалната идея за завършването на сезона във Висшата лига пред празни трибуни би било абсолютно безсмислено.

GettyImages/Gulliver
68 снимки

Футболната асоциация на Англия днес взе решение всички срещи от първенствата на Острова да бъдат отложени поне до края на април. Пред клубовете стои и възможността за изиграването на последните 9 или 10 мача през кампанията пред затворени врати. 

По този начин би се гарантирало, че няма да се стигне до неизпълнение на договорите с телевизиите "Скай" и "БТ", което да доведе и понасянето на огромни загуби от всички отбори във финансово отношение. Наставникът на "свраките" обаче не е убеден в подобно решение. 

"Лично аз не мога да видя смисъла на двубоите пред празни трибуни. Клубът има смисъл заради 50-те хиляди души, които идват на всяко наше домакинство", започна специалистът. 

"Без това резултатът за мен не е толкова важен. В ръцете на власитите сме обаче, така че ще видим какво ще се случи. Чувството в момента е като за края на сезона и за никой не е особено лесно", завърши англичанинът.