Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус заяви, че неговите играчи могат сами да се обвиняват за това, че няма да получат пълна зимна пауза.

„Свраките“ щяха да получат седмица почивка, ако бяха отстранили третодивизионния Оксфорд Юнайтед в четвъртия кръг на ФА Къп миналата събота, но сега ще им се наложи да гостуват на „Касам Стейдиъм“ във вторник за преиграване. Запитан относно това дали е трябвало да променя плановете си за насрочената пауза, Брус заяви:

„Всички ние дадохме на отбора малко почивка – това беше цялата идея. Въпреки това, почивката им няма да е толкова дълга, колкото искахме, но все пак футболистите ще има 4-5 дни и дълъг уикенд, което е по-добре от нито ден пауза. Но така става, когато не спечелим първия двубой“.

Нито един от контузените играчи на „джордитата“ няма да се завърне за визитата на Оксфорд и Брус ще бъде и без новите покупки под наем до края на сезона Дани Роуз и Валентино Ладзаро, които не бяха картотекирани навреме за преиграването.

„Нямаме алтернативи, тъй като все още имаме 7-8 човека в лазарета. Двете момчета, които дебютираха – Роуз и Ладзаро, не могат да играят, защото не получиха картотека за преиграването, но ще бъдем възможно най-силни предвид травмите. За съжаление, те не бяха привлечени преди първия двубой, което е неприятно. Това щеше да е идеален мач за тях. Но просто трябва да ги подготвим за Арсенал“, завърши Брус. /БГНЕС