Името на Бруно Фернандеш вече се скандира от феновете на Манчестър Юнайтед и те създадоха песен за него. Португалецът даде интервю пред Sky Sports, в което разкри как е преминал първият му месец на „Олд Трафорд“.

25-годишният халф вече има три гола и също толкова асистенции за „червените дяволи“, помaгайки на тима да запише 11 поредни мача бе поражение във всички турнири. Той вярва, че отборът е тръгнал в правилната посока.

„Решението ми да дойда в Манчестър Юнайтед беше лесно, защото не трябваше да се замислям два пъти. Разговарях със Спортинг Лисабон, които вече имаха разговори с „червените дяволи“ относно моя трансфер. Тогава им споделих, че моят първи избор е Манчестър Юнайтед и това е, което ми трябва за развитието на моята кариера“, каза Бруно.

„В момента виждам отборът, който заварих преди месец. Мисля, че всички сме еднакви и имаме глад да печелим, да дадем много, да се справим по-добре и по-добре във всеки мач. През последния месец имахме много добри двубои и мисля, че можем да говорим за ново начало след Бруно, но не става въпрос само за Бруно, а за целия отбор“, добави още той.

„Тимът се нуждае от правилния фокус и решения. Мисля, че ако не бях дошъл, Манчестър Юнайтед щеше да спечели същите мачове, защото един футболист не променя отбора. Тимът се променя, когато всички играчи работят в правилната посока“, заяви португалецът.

Фернандеш бързо се превърна в любимец на феновете и те му благодариха с песен:

„Наистина е много хубаво. Подкрепата, която получих от феновете от първия ден, е невероятна. След първия ми мач чух песента за мен и си помислих – аз съм тук от два дни, а вече има песен за мен. Трябва да дам нещо на феновете, не защото пеят песен за мен, а за подкрепата, която ми дават и от, която имах нужда. По този начин помагам на моите съотборници и Манчестър Юнайтед, за да ставаме по-добри“, добави Фернандеш.

„Ако нямам подкрепата, ще ми бъде по-трудно да изляза и да бъда себе си, да съм уверен и да правя това, което искам в играта си и да поемам рискове с топката. Ще поемете такъв и може би ще се провалите, но те са там, за да ви подкрепят и да ви дадат тласък и да опитате отново“, заяви португалецът.

Бруно Фернандеш попадна веднага под опеката на мениджъра Оле Гунар Солскяер и халфът е доволен от техниките, които използва при работата си норвежеца:

Юнайтед - Сити

източник: Gulliver/GettyImages

„Трудно, защото мина само месец, но той винаги внимава в детайлите и за мен, това е най-важното, защото е едно от нещата, които променят футбола. Сега всеки треньор е наистина добър. Те се наблюдават и учат един от друг, по този начин играта става много трудна. Има видеоклипове и повечето отбори знаят какво ще направите, къде ще изпратите топката, къде трябва да атакуват. Мисля, че Солскяер е наистина добър в това и беше такъв футболист, така че знае кога трябва да говори с играча, кога трябва да каже добра дума и да те подтикне да дадеш най-доброто от себе си. Мисля, че когато имаш минало във футбола, ти разбираш нещата повече“, каза Фернандеш.

„Мисля, че треньорът винаги е важен за всеки нов играч, който идва в клуба. С мен това беше много важно, защото трябваше да почувствам увереност. Трябва да си готов да се промениш, когато идваш в друг шампионат, в голям клуб с много добри футболисти. Мисля, че когато пристигнах в Манчестър Юнайтед мениджърът беше от голямо значение за мен, но повече от него бяха моите съотборници, защото когато имаш тяхната подкрепа, за теб е много по-добре и по-лесно“, добави още той.

Бруно Фернандеш стана много близък със сънародника си Диого Далот, който му помогна да се установи в Юнайтед.

„Имам кола от седмица, но Диого иска да ме вози и ходим заедно на тренировка. Обиконвено отиваме най-рано, а понякога Фил Джоунс е преди нас в базата. Диого иска да има компания и ходим заедно на закуска или на фитнес, приятели сме. Откакто пристигнах в Манчестър, той много ми помогна. В първите дни спях в дома му, защото бях в хотел, но той ми каза да отида в тях и ми помогна страшно много. Наистина съм щастлив да имам Диого в тима, защото ми помогна много през първите дни“, заяви Бруно.

При отсъствието на контузения Пол Погба, Фернандеш се наложи в халфовата линия и португалецът посочи разликите с останалите:

„Аз съм различен играч от останалите. Всеки има различен стил на игра. Може би поемам повече рискове от другите футболисти, които не поемат толкова много. Стрелям повече, други задържат топката, всеки има различна роля в тима. Някои играчи си приличат, но никога не са еднакви. Обичам да поемам риска, да дам последния пас и се опитвам да давам повече асистенции на моите съотборници, така че трябва да поемам риск. Опитваме се да бъда добър с топката, но също така искам да има бърза реакция и когато я загубя“, каза Фернандеш.

„Вниквам в детайлите, защото ако искаш да бъдеш по-добър и един от най-добрите, трябва да ги разглеждаш. И когато си мислите – днес не играх много добре, трябва да изгледаш всичко и да видиш къде си направил грешките си. Понякога не го правя, знам къде съм сгрешил в главата си и се стремя да го поправя“, каза още той.

Юнайтед - Сити

източник: Gulliver/GettyImages

Португалецът предизвика много вълнения при победата с 2:0 срещу Манчестър Сити, след като направи жест към Пеп Гуардиола. Той обясни този епизод от мача.

„Говорих за това с някои приятели и хората смятат, че Пеп е спечелил всичко, та кой е Бруно, за да прави това? Но мисля, че става въпрос за уважение. Когато съм извън терена съм спокоен, няма да направя това отново, но тогава думите, които каза ме вбесиха и бях нервен, Уважавам Пеп и това какво е постигнал и спечелил във футбола, но точно в този момент, той не ме уважаваше и не заслужаваше моето. Но всичко е минало“, заяви Фернандеш.