Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш ще стане легенда на „червените дяволи“, това смята съотборникът му Диого Далот. Португалецът се понрави с отличните си изяви за тима на Оле Гунар Солскяер, след като подписа през януари и дори спечели наградата за Играч на месец февруари във Висшата лига.

Далот, който също е съотборник на Фернандеш и в националния отбор на Португалия, е на мнение, че той би станал един от най-добрите играчи на Юнайтед, по подобие на Кристиано Роналдо.

"Той е чудесен човек и топ играч. Той ще бъде легенда, нямам съмнение в това", каза той по време официалния подкаст на Манчестър Юнайтед.

"Той е невероятен, може да се представя и още по-добре. Той ще научи много от този клуб. Мисля, че той е голям играч и ще се превърне в ключов играч за клуба. Беше капитан на Спортинг. Разбира се, че е и опитен играч, на 25 години е. Играл е в Италия, играл е и в Португалия. Той знае какво прави. За него ще е много добре тук", заяви Диого Далот.

Далот, който подписа с Юнайтед от Порто през лятото на 2018 година, му отне малко повече време, за да се впише на „Олд Трафорд“, но през този сезон той е стартирал в 13 срещи от Висшата лига. Далот каза, че е закупил микробус на родния си клуб Финтас с първата си заплата в Англия.

„Това беше едно от първите неща, които мислех да направя, когато дойдох тук, защото когато се преместих в Порто, те не спечелиха нищо, Порто не им плати. Те им дадоха шест топки Найк. Това бяха първите топки на Найк, които клубът имаше. Ето защо взех първата си заплата, за да купя микробус за тях, за да могат да пътуват. Да могат да взимат момчетата от вкъщи и да ги водят на тренировки. Спомням си още дните, когато баща ми вършеше и тази работа. Той ме караше на тренировки, после отиваше да вземе мой съотборник, после още един, а след това всички и след това ни връщаше всички обратно вкъщи", сподели още Далот.