Отборът на Уест Хем изненадващо отпадна от третия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. „Чуковете” не успяха да се справят със съпротивата на Бристъл Сити и отстъпиха с 0:1 на стадион “Ащън Гейт”, а с това се простиха и с надеждите си за пробив в най-стария клубен турнир в света.

Бристъл, чийто тим се намира на 14-о място в Чемпиъншип се наложи благодарение на единственото попадение на Томи Конуей още в 3-ата минута. Въпреки че футболистите на мениджъра Дейвид Мойс имаха повече от деветдесет минути да променят развоя на срещата, така и не успяха.

Gulliver/gettyImages
25 снимки

В началото на второто полувреме Саид Бенрама от състава на лондончани получи директен червен картон, с което допълнително усложни задачата на своя тим.

В крайна сметка, въпреки териториалното предимство за гостите, Уест Хем така и не успя да стигне до реални голови положения пред противниковата врата и логично допусна поражение, което означава и отпадане от надпреварата.

В същото време Бирмингам надделя с 2:1 над Хъл Сити и намери място в четвъртия кръг на турнира. Там ще играе и елитния Лутън Таун, който победи с 2:1като гост отбора на Болтън.