Лестър Сити отново загуби и няма контрол дори върху директната промоция във Висшата Лига. Гостуването на Бристъл Сити завърши с поражение – 0:1. Домакините вкараха решаващото и единствено попадения в 73-а минута. Марк Сайкс намери Анис Мехмети, който реализира с изстрел от границата на наказателното поле.

Преди това централният нападател на Лестър Сити Джейми Варди имаше поне три добри възможности за откриване на резултата, но пропусна всяка една то тях. Най-чистото положение дойде в началото на втората част, когато голмайсторът бе оставен сам срещу стража на гостите, имаше достатъчно време да пласира удара си, но въпреки това Макс О’Лиъри спаси. От 17 феврураи насам, Лестър Сити има само две победи в 8 мача и от възможните 24 точки, тимът е спечелил само 7.

Бристъл Сити загуби последните си 3 двубоя срещу този съперник, като дори не успяваше да вкара гол в тези мачове.

Лестър Сити ще съди Висшата Лига и Футболната лига след като клубът бе обвинен в нарушаване на финансовите правила в английския футбол, които са установени в професионалния футбол. „Лисиците“ имат равен брой изиграни мачове с другите два претендента за директна промоция – Лийдс Ю и Ипсуич. Трите тима са събрани в рамките на една точка, но в петъчния ден предстоят двубоите на двата състава като гости съответно на Уотфорд и Блекбърн, които може да се наблюдават в 19:30 и 22:00.