Брентфорд и Тотнъм изиграха феноменален мач, но не излъчиха победите, завършвайки при 2:2 в двубой от първия кръг от Висшата лига след паузата около Световното първенство.Витали Янелт откри резултата в 15-а минута. Айван Тони успя да удвои аванса на своя тим в началото на второто полувреме. Хари Кейн вкара чудесен гол, за да намали резултата в 65-а минута. Пиер-Емил Хойберг изравни в 71-а минута, а до края гостите изпуснаха някои отлични шансове дори да спечелят срещата. 

40 снимки

Мачът започна равностойни, като в първите десетина минути нямаше положения пред двете врати. Сякаш от нищото обаче домакините нанесоха първи удар. 

След атака отдясно, Браян Мбемо намери Матиас Йенсен на задната греда. Неговият удар беше спасен от Форстър, но Янелт добави от броени метри на празна врата. 

Около 25-а минута Тотнъм показа лека активизация, като Сон и Кулушевски отправиха точни удари, но лесни за Рая. В 30-а минута отново Сон пробва мерника си, но от 25 метра разстояние Рая не беше прекалено затруднен. 

В 34-а минута Занка Йоргенсен опита сложен удар от малък ъгъл, а Фрейзър Форстър успя да избие с крак. Във финалните минути на полувремето Айвън Тони беше близо до втори гол, но засада го разочарова. 

В 51-а минута гостите имаха претенции за дузпа, но след намеса на ВАР беше решено, че нарушение срещу Хари Кейн не е имало. 

Три минути по-късно коледния кошмар за "шпорите" стана сериозен. Първо Ерик Дайър направи ужасно докосване, подарявайки на Брентфорд ъглов удар. Секунди след това Айван Тони успя да се възползва от разбъркване, за да вкара за 2:0. 

В 65-а минута гостите успяха да се възползват от първата грешка на своя домакин. След центриране на Мат Дохърти Кейн се извиси над защитниците на Брентфорд и заби топката неспасяемо във вратата на Дейвид Рая за 1:2. 

Това даде енергия на "шпорите", които успяха да изравнят 6 минути по-късно. След поредната атака по десния фланг. топката беше центрирана на точката на дузпата, а Пиер-Емил Хойберг се оказа напълно сам, за да разстреля Рая за 2:2. 

В 75-а минута гостите отново имаха претенции за дузпа, но те пак не бяха уважени. Последваха удари на Давинсон Санчес и Кейн, но отбраната на Брентфорд успяваше да издържи. 

Натискът на момчетата на Конте продължи и в 84-а минута Хари Кейн нацели горната греда на вратата на Рая. 

Ето и съставите на двата тима:

БрентфордРая, Занка, Мий, Пинок, Роерслев, Норгаард, Йенсен, Янелт, Хенри, Мбемо, Тони;

ТотнъмФорстър, Танганга, Ленгле, Дайър, Дохърти, Хьойберг, Бисума, Перишич, Кулушевски, Сон, Кейн;