Старши треньорът на Лестър - Брендън Роджърс, говори на пресконференция преди двубоите за ФА Къп. Той разкри, че Юри Тилеманс може да напусне тима, ако не желае да остава на “Кинг Пауър Стейдиъм”. 25-годишният белгиец има договор само до края на сезона и отказва да го поднови. 

“Договорите са нещо, което се обсъжда с клуба. Ако някой не иска да е тук или иска прекалено много пари, то ние трябва да сме достатъчно смели, за да му кажем: “благодаря ти много, можеш да си ходиш.” Ние не сме клуб с огромни ресурси, който може да си позволи да задоволява изискванията на всеки играч, особено финансовите. Наколко от тези играчи са в последната си година. Както казах и преди, искам да останат, но трябва да има някаква точка във времето, в която, ако продължават да искат прекалено много, то да продължим напред. Трябва да го направим и да започнем да гледаме в бъдещето,” заяви Роджърс на днешната си пресконференция.

"Лисиците" излизат срещу по-ниско девизионния Гилингам в мач от ФА Къп, в събота от 14:30 часа.

Лестър има доста труден сезон и продължава да е сред застрашените от изпадане тимове. “Лисиците” все още са на 13-о място в класирането само със 17 мача, но само на две от Евертън, който е в зоната на изпадащите с 15 точки.