Мениджърът на Лестър Брендан Роджърс призна, че белгийският национал Юри Тилеманс може да напусне клуба и че трябва да се подготви за живот без полузащитника.

Високоцененият 24-годишен футболист е спряган с трансфер в Арсенал, навлизайки в последните 18 месеца от договора си. Рекордната покупка на „лисиците“, който пристигна от Монако за 35 млн. паунда през 2019, подобри представянето си под ръководството на Брендан Роджърс и вкара победния гол срещу Челси във финала за ФА Къп миналия сезон. Клубът преговаря с Тилеманс за нов договор от няколко месеца, но все още не е постигнал споразумение с играча и Роджърс намекна, че той може да напусне „Кинг Пауър“.

„Той е на възраст и на етап от договора си, където трябва да гарантира, че разглежда всяка опция. Би било страхотно да остане в Лестър, разбира се, но осъзнавам и че кариерата е кратка. За играчите става въпрос за амбиция, предизвикателството и понякога за различна обстановка. Виждали сме го много пъти преди. Отбори са печелили Шампионска лига и играчът си тръгва. Така се случват понякога нещата. Моята грижа е да продължа да го подобрявам като футболист, да го държа фокусиран и да оставя останалото да се развие по естествен начин“, сподели наставникът на „лисиците“.

Роджърс, който загуби английския национал Хари Магуайър, продавайки го на Манчестър Юнайтед за 80 млн. паунда през 2019, добави, че винаги е ключово да се планира за бъдещето. „Ако ще губим даден играч, то трябва да сме подготвени за следващия ни футболист“, завърши той.