Собственикът на Нюкасъл Юнайтед Майк Ашли е в напреднали преговори с американския хедж – PCP Capital Group, който е ръководен от Аманда Стейвъли. Дамата представлява чрез компанията си един от най-богатите хора в света – Мохамед бин Салман.

В офисите на двете страни има документи, написани от юристите на Салман, които са 31 страници за закупуването на тима от „Сейнт Джеймсис Парк”. PCP Capital Partners е малка фирма за финанси, която спомогна на Шейк Мансур да закупи Манчестър Сити за 210 милиона паунда през 2008-а година. Саудитският принц Бин Салман е в готовност да заплати 340 милиона паунда, за да притежава акциите на „свраките”, като по-рано във вторник е влязал в преговори за закупуването на клуба.

С тази сума Мохамед Бин Салман ще вземе 80% от акциите на клуба, като 10 ще останат за Стейвъли, а други 10 за миноритарни собственици. Daily Telegraph твърди, че сделката е много близо, след като Премиър лийг е бил уведомен за хода на човека от Саудитска Арабия.

Интересът на Стейвъли към Нюкасъл датира от 2017-а година, когато тя бе снимана с Ашли в къща в Лондон след среща. Тогава тя не успя да вземе клуба, след като Ашли поиска 400 милиона паунда.