Бразилия повика осем футболисти от Висшата лига за предстоящите им световни квалификации през октомври, въпреки че страната остава в „червения списък“ на Великобритания за пътувания.

През август повечето клубове от Премиършип решиха да не освобождават играчите си да пътуват за мачовете на южноамериканските страни, защото трябваше да се карантинират за две седмици при завръщането си.

Това доведе до конфликт между страни и клубове, който така и не бе напълно разрешен и всеки, който посещава Бразилия, трябва да се изолира задължително за 14 дни, когато стигне в страната и след това десет дни при завръщането си във Великобритания. Въпреки това, Бразилската футболна асоциация потвърди, че е имало „положителни разговори“ относно евентуални изключения.

Дуото на Ливърпул Алисон и Фабиньо, Едерсон и Габриел Жезус от Манчестър Сити, ветеранът на Челси Тиаго Силва, полузащитникът на Манчестър Юнайтед Фред, крилото на Лийдс Рафиня и десният бек на Тотнъм Емерсон Роял са повикани за следващите три двубоя на Селесао.

Жуниньо Паулиста, координаторът на бразилците, обясни решението. „Имахме много положителни срещи с ФИФА, Висшата лига и британското правителство, и вярваме, че ще има позитивно решение следващата седмица. Именно заради това ги повикахме“, каза той.