Отборът на Брайтън разгроми Уест Хем с 4:0 в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Двубоят на стадион "Амекс" започна със силна игра на "чайките" и още в 18-ата минута домакините стигнаха до гол. Той бе дело на Алексис МакАлистър, но от дузпа. 

Първото полувреме завърши без други попадения, но головото шоу започна още в 51-ата минута, когато Фелтман удвои преднината на Брайтън. Каору Митома потвърди страхотната си форма с попадение в 69-ата минута, с което оформи класиката и реши срещата.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Последният гол бе на Дани Уелбек в 89-ата минута. 32-годишният англичанин влезе като резерва и оформи крайният резултат. Към момента Брайтън заема осмата позиция в шампионата с 38 точки след 23 мача. "Чайките" са с два мача пасив от Фулъм, който е позиция пред тях и един мач по-малко от Ливърпул, който е с 39 точки и шести.

В друг двубой от кръга на Висшата лига, Астън Вила сломи десетима от Кристъл Палас. Бирмингамци стигнаха до победата след автогол на Йоаким Андерсен в 27-ата минута. Още в 5-ата минута пък попадение на гостите бе отменено заради засада. 

Кристъл Палас падна духом в 62-ата минута, когато остана с човек по-малко. Шейк Дьокуре си изкара втори жълт и червен картон. Двата тима заемат съседните 11 и 12 позиция в класирането, като Астън Вила е на предната с 34 точки, докато Кристъл Палас е със седем пункта назад.